Xbox

Egy további szempont, amiért megéri az Xbox-nak fenntartani a Game Pass-szolgáltatását 

Trükkösen hoz a véltnél több pénzt a Microsoft konyhájára az Xbox Game Pass-szolgáltatása. 

Átlagosan húsz százalékkal több időt játszanak videojátékokkal a Game Pass-előfizetők, a szolgáltatást nem igénylő Xbox tulajokkal szemben – ezt Sarah Bond, az Xbox munkatársa közölte a Forbesnak adott interjújában a minap. A szakember ugyanakkor arról is lerántotta a leplet, hogy noha a szolgáltatás “olcsó” mivolta miatt azt hihetnénk, a nagy felhasználószám ellenére sem hoz sok pénzt a Microsoft számára, valójában a Game Pass-előfizetők többet is áldoznak a játékokban megvehető tartalmakra a nem előfizetőkkel szemben.

A szakember a Netflix streaminszolgáltatóhoz hasonlította a Game Pass-t, azzal a különbséggel, hogy itt előfizetés után további költekezésre is van lehetősége a felhasználónak.

Az Xbox munkatársa állítását kissé nehezen értelmezhető számokkal támasztotta alá, mint fogalmazott, az előbb említett húsz százalékkal több játékidő mellett többet is költenek a játékokon belül a Game Pass előfizetői, ugyanakkor 30 százalékkal több játékot próbálnak ki és 40 százalékkal több játék műfajjal játszanak, mint az átlag.

Több szempontból is megéri az Xbox Game Pass-szolgáltatása. Forrás: Pixabay.com

Az Xbox Game Pass-ban hatalmas kínálat közül választhattak a játékosok a kezdetektől fogva, napjainkban pedig egyre csak bővül a felhozatal. A szolgáltatást eleve a konzoljainak népszerűsítésére találták ki a Microsoft, egyfajta alternatívát nyújtva a Sony exkluzív címeinek népszerűségével szemben. Jelenleg mintegy 18 millió előfizetőt tartanak számon, a havi előfizetés díja pedig tíz dollár.

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 %