HBO

Forog az HBO új magyar gyártású sorozata

Új magyar sorozattal jelentkezik az HBO. A besúgó című széria a rendszerváltás előtti időkbe kalauzolja el a nézőt.

A nyolcrészes sorozat a húszadik század eddig ritkán feldolgozott szakaszát mutatja be. A besúgó egy csapat fiatal felnőtté válásának a története a nyolcvanas években.

1985. A kommunista Magyarország a politikai változások küszöbén. A húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással, Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz.

A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására. Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre… Döntenie kell, kinek az oldalára áll

– foglalja össze A besúgó tartalmát az HBO sajtóközleménye.

A sztori főszereplői Geri, az Állambiztonság titkos besúgója és Száva, egy demokratikus ellenzéki csoport vezetője, akik barátságot kötnek.

A nyolc részes sorozat író-rendezője Szentgyörgyi Bálint a további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence. A főbb szerepekben Váradi Gergely, Patkós Márton, Szász Júlia, Szőke Abigél és Thuróczy Szabolcs, az ugyancsak HBO-gyártású Aranyéletből ismert színész.

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 %