PC

Ilyen lesz az Age of Empires 4 játékmenete

Volt idő, amikor komoly nívóval rendelkeztek a stratégiai játékok, egyik zászlóshajójuk pedig mindenképpen az Age of Empires sorozat volt. Hosszú kihagyás után ennek készül most a negyedik része, amelybe betekintést nyerhettünk.

Az Age of Empires 4 játékmentét mutatta be a játékot készítő Xbox Game Studios, amely nem titkolt célja, hogy ezzel újra feltegye a térképre a stratégiai játék műfaját, amely jócskán háttérbe szorult az elmúlt években, igazi reneszánszát pedig 2000-es évek első felében élte.

A negyedik rész a középkorban játszódik, és a sorozat legnépszerűbb tagját, a második részt veszi alapul játékmenet tekintetében. Főként ennek az epizódnak a játékmenetét modernizálják, visszaköszönnek majd a jól ismert korszakok: a Dark Age, a Feudal Age, a Castle Age és az Imperial Age.

A videóban láthatunk egy kampányrészletet is, amelyben a 10-11. századi Angliában vezethetjük majd csatába seregünket, ez a történet I. Vilmos és Harold király összecsapását mutatja majd be. A kampány során ugyanakkor végigkísérhetjük a brit és francia trón körüli hadakozások legfőbb mozzanatait, viszont több más birodalom is fontos szerepet kap a játékban, az eddig bemutatottak szerint a kínai és mongol történelembe is betekintést nyerhetünk.

 

Noha a játékmenet láthatóan régi, ezt sok újdonsággal kiegészítették. Érdekes újdonság ugyanakkor, hogy a csaták is komplexebbek lesznek, látszik, hogy a Total War-szériából emeltek át a fejlesztők bizonyos elemeket. A játék grafikája a videók alapján nem a legszebb, viszont érdemes észben tartani, hogy ez még egy készülő változat, megjelenésig még sokat fejlődhet.

A megjelenésről még nincs pontos információ, annyit lehet tudni, hogy idén ősszel számíthatunk rá. A játékot PC-n, Windows 10-en lehet majd futtatni, de a megjelenés napján bekerül az Xbox Game Passbe, valamint felkerül Steam-ra is.

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in:PC

0 %