Elemzés

Ki keres többet, egy valódi építész, vagy aki videójátékokban épít? – meglepő az eredmény

Igencsak érdekes összehasonlítást végzett a brit Bankrete oldal. Azt vizsgálták meg, hogy mennyit keres egy angol átlag építész, azokkal szemben, akik videojátékokban építenek, majd az azt feldolgozó videós tartalmakból szerzik a bevételüket.

Kiindulópontként, a kutatás szerint Angliában átlagosan egy építész 61,602 fontot, azaz mintegy 70 ezer eurót keres munkánként, ami valljuk be, nem kis összeg. Az összehasonlítást úgy végezték, hogy tartalomgyártók bevételeit szemlézték, akik olyan játékokból gyártanak tartalmat Twitch-re és Youtube-ra, amelyekben természetesen az építésen van a hangsúly, mint például a The Sims 4 vagy Minecraft. 

Úgy tűnik, piszkosul jól lehet keresni csak azaz, ha valaki épít egy videojátékban, majd közzéteszi. Forrás: Pixabay

Az összesítés szerint az első helyen LDShadowlady áll, aki leginkább a Minecraft-tal játszik, és abból gyárt videós tartalmakat.

Az átlagos bevétele videónként közel 4000 font (4,5 ezer euró), Youtube-csatornáján pedig több száz ilyen videó van –  legtöbbjük közel öt milliós nézettségű -, így ha nem is egy videóval körözi le egy építész egyszeri projektjét, összeségében viszont jóval túlhaladja azt. A teljes Youtube-ból befolyó bevétele eléri 3,9 millió (!)  fontot, ami közel öt millió euró. 

Forrás: bankrate.com

Érdekesség egyébként, hogy az alább látható húszas lista első 13 helyezettje Minecraft videókkal keresi a kenyerét, utána a The Sims 4 a befutó. 

Forrás: bankrate.com

Konklúzióként megállapíthatjuk tehát, hogy alig több mint egy évtizede még elképzelhetetlen volt, manapság már még csak átlagon felülinek sem számít, hiszen napjainkban teljesen megszokott – legalábbis tőlünk kicsit nyugatabbra -, hogy valaki játszik, élőben közvetíti vagy feltölti a videót az internetre, majd milliókat keres vele. 

Persze ez a cikk senkit sem hivatott arra buzdítani, hogy hagyja ott felsőfokú tanulmányait, azért, hogy videojátékokkal keressen majd milliókat, csak egy érdekességre világít rá.

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 %