Amazon Prime

Minden idők legdrágább szériája a készülő Gyűrűk Ura-sorozat

Középfölde minden aranyára szükség lesz, hiszen a készülő Gyűrűk Ura-sorozat minden idők egyik legdrágább szériája.

Erről a The Hollywood Reporter cikke tájékoztat, közélésük szerint az Amazon Prime Új-Zélandon forgatott sorozatának első évada mintegy 465 millió amerikai dollárba kerül. Öt évadot terveznek forgatni, s habár a következő évadók már olcsóbbak lehetnek, az összköltség így is jóval felülmúlja majd az egy milliárd dollárt.

A sorozatot a festői Új-Zélandon forgatják, akárcsak az eddigi Gyűrűk Ura mozikat. Forrás: Pixabay.com

Összehasonlításéként, a Gyűrűk Ura-trilógia került kb. 300 millió dollárba, igaz, ez a kétezres évek elején, az előzmény A hobbit filmek pedig részenként 200-300 milliós büdzsével rendelkeztek. A Trónok harca évadonként került mintegy 100 millió dollárba. A Gyűrűk Ura-sorozat forgatása jelenleg is zajlik, és

ha hihetünk az infóknak, idén már bemutatásra is kerül.

A történet a Gyűrűk Ura-trilógia eseményei előtt több ezer évvel játszódik, az úgynevezett másodkorban. Egyes pletykák szerint láthatjuk majd a sorozatban Sauron hatalomra jutását, sőt, talán még az Egy Gyűrű kovácsolását is. További pletykák azt rebesgetik, hogy számos ponton hasonlóan monumentális és olykor brutális szériára számíthatunk, mint az HBO Trónok harca szériája.

Talán még az Egy Gyűrű kovácsolását is láthatjuk a sorozatban. Forrás: Pixabay.com

A sorozat készítői J.D. Payne és Patrick McKay lesznek, akik egy interjúban úgy fogalmaztak, hogy a szériával olyan lehetőséget kaptak, mint Frodó, aki elindul a Megyéből egy hatalmas felelősséggel a vállán.

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 %