Tech

Telefon segítségével kimutatni a koronavírust? – ilyen érzékelőn dolgoznak a kutatók

Olyan mobilokba építhető szenzorokon dolgoznak a kutatók, amely képes lesz jelezni és pontosan kimutatni a koronavírust.

tájékoztatás szerint a szenzor nemcsak a telefon használóját, hanem a különböző tárgyak felületét is képes analizálni, így már azelőtt leellenőrizhetünk bizonyos felületeket, hogy hozzáérnénk.

Forrás: ge.com

A kutatók lassan már egy évtizede dolgoznak a szenzoron, igaz, először baktérium és különböző vírusok felismerőjének szánták, tehát nem kifejezetten a koronavírus elleni harcban tervezték nevezni. A járványhelyzet azonban úgy hozta, hogy most ez az elsődleges szempont. Az Egyesült Államokbeli General Electric a következő két évben készítheti el a telefonba és okos eszközökbe beilleszthető szenzort, ezzel a tulajdonosa nagyon eséllyel védheti ki a koronavírus-fertőzést.

A tervek szerint Android és iOES rendszert használó okos eszközökbe lehetne betelepíteni a szenzort, ám az más kérdés, hogy arra egyáltalán nincs garancia, hogy meg is valósul. Minden esetre nagyon hasznos lenne egy ilyen szenzor, ez kétségtelen.

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 %